Zaštita podataka

Izjava o zaštiti podataka

Zahvaljujemo se što ste posjetili našu stranicu te Vas želimo upoznati o online zaštiti podataka. Za našu kompaniju zaštita Vaše privatnosti je od najveće važnosti. Iz tog razloga pridržavanje zakonskih propisa o zaštiti podataka se za nas podrazumijeva.
 

1. Osobni podaci

Prilikom posjete ovoj stranici može biti zatraženo da unesete svoje osobne podatke. Odgovori na ova pitanja su dobrovoljni. Ako ste dobrovoljno dali Vaše podatke i prihvatili, podaci se čuvaju u skladu s odredbama. Našu stranicu možete koristiti bez otkrivanja Vašeg identiteta.
 

2. Pohrana i obrada osobnih podataka

Prijenos osobnih podataka se kodirano obavlja putem interneta. Za prijenos podataka koristimo SSL-kodiranje (Secure Socket Layer).Prilikom davanja Vaših ličnih podataka,Vaše podatke memorišemo na posebno zaštićenom Serveru. Oni su zaštićeni tehničkim i organizacijskim mjerama od gubitka,uništenja, pristupa,izmjene ili distribucije Vaših podataka od strane ne ovlaštenih osoba.  Pristup Vašim podacima ima samo mali broj ljudi, ovlaštene osobe. To su osobe koje su zadužene za tehničku, komercijalnu  ili redakcijsku podršku servera.

Unatoč redovnoj kontroli  potpuna zaštiti od svih opasnosti nije moguća.
 

3. Prenos ličnih podataka trećim licima

Mi Vaše lične podatke koristimo samo unutar preduzeća i povezanih društava kao i kompanije odgovorne za obradu naloga. Bez Vašeg odobrenje Vaše podatke ne dajemo na treća lica, posebno ne u svrhu reklama. Ako smo zakonski obavezni ili po sudskom nalogu, mi ćemo dostaviti Vaše podatke ovlaštenim licima.
 

4. Obavijest o sigurnosti podataka i korištenju Google Analytics:
Ovaj website koristi Google Analytics, uslugu web analize Google Inc ( "Google"). Google Analytics koristi takozvani "Cookies", koji su tekstualne datoteke koje su spremljene na računalu i omogućavaju analizu korištenje web stranice. Informacije o korištenju ove web stranice (uključujući Vašu IP adresu), koja je okupila putem kolačića, se prenosi i spremili u Google poslužitelj u SAD-u.Google će koristiti te informacije za procjenu korištenje web stranice, za izradu izvješća o web aktivnosti za pokretača web stranice, kao i za dodatne usluge vezano za korištenje web stranice i internet. Nadalje Google će prenijeti podatke trećim osobama, ako je to zakonom zahtijeva ili ako je trećoj proces data.by red Googlea. Google će ni u kojem slučaju povezati vašu IP adresu s drugim Googleovim podacima. Možete izbjeći uvođenje kolačića pomoću odgovarajućih postavljanje našeg pretraživača softvera, no ističemo da u ovom slučaju neće biti moguće koristiti sve funkcije ovih web-stranica u potpunosti. Korištenjem ove web stranice te odobriti obradi podataka o vama, koji je okupio Google, na način i za svrhe koje je gore opisano

 

5. Zaštita maloljetnika

Djeca i omladina ispod 18 godina svoje lične podatke nam ne trebaju davati bez odobrenja roditelja ili zakonskih staratelja. Mi ne tražimo lične podatke od djece, ne prikupljamo ih niti ih proslijeđujemo na treća lica.

6. Informacije

Imate pravo na informaciju o Vašim pohranjenim podacima i ako je potrebno pravo na ispravak, blokadu ili brisanje podataka. Kontakt osoba vezana za ovo je ovlaštena osoba za zaštitu podataka.

7. Kontakt

Za više informacija stoji Vam naša ovlaštena osoba za zaštitu ličnih podataka. Molim Vaše upit pošaljite na sljedeću adresu: sano@sano.hr Mi ćemo Vaš upit proslijediti odgovornoj osobi.