Stručni savjeti u hranidbi svinja

Za mnogo prasadi i mnogo mesa

Vrijedan udio krtog mesa kod tovne svinje ovisi već i o hranidbi suprasne krmače, budući da se već u majčinoj utrobi razvija broj mišića. Nakon poroda se udio nemasno mesa dalje određuje razvojem praseta i dnevnim prirastom.

Kasnije u staji za tov je važno da se životinje previše ne udebljaju, a da ipak rastu na visokom nivou te da se pravodobnim klanjem postigne optimalan postoci udio krtog mesa. 

Ovaj primjer ukazuje još jednom na uzajamno djelovanje koje nastaje između životne i produktivne faze.  

Svatko tko sudjeluje u proizvodnji svinjskog mesa trebao bi na svom području postići najbolji mogući učinak.

Nadalje je potrebno životinje optimalno pripremiti za sljedeće faze. To povećava dobit u zatvorenom sustavu i stvara odlučujuću prednost pred konkurencijom u proizvodnji.    

Dakle, uspješna proizvodnja prasadi i kvalitetnog mesa moguća je samo ako su optimalno zadovoljene potrebe životinja u različitim životnim i produktivnim fazama.

Vaš izravni kontakt

Petar Marković
Petar Marković
Regionalni specijalist i projektni menadžer za svinjogojstvo
+385 (0)91 502 6309
Hrvatska
niojio

Zdrava, učinkovita i puna inovacijske snage – to je trozvuk koji odlikuje naše proizvode.

Jedinstven Sano koncept stručnog savjetovanja objedinjuje iskustvo i stručno znanje poljoprivrednika, savjetnika za hranidbu životinja i veterinara na području hranidbe životinja.

Naš proglašen cilj je poboljšanje procesa za zdrav rast, od stočne hrane za životinju do čovjeka. Na putu prema tom cilju koračamo dosljedno pomoću dokazanih i inovativnih rješenja. Naš strukturiran portfelj proizvoda već više od 40 godina dokazuje svoju primjenjivost u praksi.