Stručni savjeti u hranidbi svinja
Za mnogo prasadi i mnogo mesa
Vrijedan udio krtog mesa kod tovne svinje ovisi već i o hranidbi suprasne krmače, budući da se već u majčinoj utrobi razvija broj mišića. Nakon poroda se udio nemasno mesa dalje određuje razvojem praseta i dnevnim prirastom.
Kasnije u staji za tov je važno da se životinje previše ne udebljaju, a da ipak rastu na visokom nivou te da se pravodobnim klanjem postigne optimalan postoci udio krtog mesa.
Ovaj primjer ukazuje još jednom na uzajamno djelovanje koje nastaje između životne i produktivne faze.
Svatko tko sudjeluje u proizvodnji svinjskog mesa trebao bi na svom području postići najbolji mogući učinak.
Nadalje je potrebno životinje optimalno pripremiti za sljedeće faze. To povećava dobit u zatvorenom sustavu i stvara odlučujuću prednost pred konkurencijom u proizvodnji.
Dakle, uspješna proizvodnja prasadi i kvalitetnog mesa moguća je samo ako su optimalno zadovoljene potrebe životinja u različitim životnim i produktivnim fazama.