Korporativni razvoj

Povijest tvrtke Sano

Luftaufnahme Grafenwald

Priča tvrtke Sano počinje 1976. godine osnivanjem tvrtke Sano-Milch u Grafenwaldu, Donja Bavarska. Temeljna djelatnost tvrtke Sano-Milch je u to vrijeme bila distribucija mliječnih zamjenica, kasnije su premiksi i Protamino koncept dopunili proizvodni program. Počeci djelovanja tvrtke bili su jednostavni i skromni.

Kamen temeljac za vlastiti proizvodni pogon osnivači su postavili 1979. godine izgradnjom prvog skladišnog prostora u Grafenwaldu. Već je tada bio utemeljen visok zahtjev tvrtke Sano za kvalitetom. Tako su 1981. godine odlučili izgraditi vlastitu proizvodnju. Osnivači tvrtke bili su Bernhard i Edeltraud Waldinger. Sano je ubrzo, na temelju izuzetne kvalitete i tehnoloških inovativnosti svojih proizvoda postao važan čimbenik na tržištu Njemačke.

Od Donje Bavarske u Europu

1990. godine počinje osvajanje tržišta srednje i istočne Europe. 1999. godine je Sano izgradio drugu proizvodnu lokaciju u Poljskoj. 2003. godine krenuo je val međunarodne ekspanzije: Iste godine izgrađen je treći proizvodni pogon u Popovači (Hrvatska) te poslovni i skladišni prostori u Aleksandrovcu (Bosna i Herzegovina). Dvije godine kasnije, 2005. godine Sano otvara proizvodnju u Novom Sadu (Srbija). Peti proizvodni pogon se 2005. godine osniva u Csemu u Mađarskoj. Sa Sano Agrar Institutom u Poljskoj, tvrtka je 2009. godine izgradila vlastiti institut za istraživanje i razvoj. Sano u tom referentnom pogonu, jednom od vodećih mliječnih gospodarstava u Europi, razvija i testira nove koncepte proizvoda i hranidbe životinja. 

Tijekom više od 40 godina povijesti Sano je izrastao iz regionalnog ponuđača u u svjetski brend za efikasnu hranidbu i proizvodnju životinja. 2009. godine otvara se u Kini prva tvornica izvan Europe. Slijedi osnivanje poduzeća i tvornica: u Ekvadoru (2011. god.), u Meksiku (2012. god.), u Južnoj Africi (2013. god.) i zatim u Čileu i Gruziji (2015. god.).

S osam proizvodnih pogona, s više od 35 tvrtki te s više od 700 suradnika diljem svijeta Sano želi zdravo hraniti životinje, a time i čovjeka.

Vaš izravni kontakt

Sano - Suvremena hranidba životinja d.o.o.
044/568-000
044/670-816
Industrijska cesta 1, Potok
44317 Popovača
Hrvatska